Menu
Vaša korpa

Reklamacije i prigovori

 

Reklamacije


Ukoliko ste robu kupili u online prodavnici, prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovite telefonom na broj +381 60 881 70 20.  U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.


Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da, najkasnije u roku od 24h od trenutka prijema pošiljke, kontaktirate nsu podršku cs@emaglam.shop.


Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da kontaktirate našu podršku.


Molimo Vas da pripremite sledeće podatke:


  • Broj Vašeg računa-otpremnice
  • Šifru artikla i koju želite da reklamirate
  • Opis problema koji imate


Tražene podatke možete dostaviti popunjavanjem formulara na sledećem linku ili pozivanjem besplatnog broja telefona +381 60 881 70 20.


U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od trenutka podnošenja iste.


- Zvaničan Pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice možete pronaći ovde.


- Reklamacioni list možete preuzeti ovde.


U slučaju vraćanja robe kupcu koji je prethodno robu platio kuriru tj. pouzećem, troškove vraćanja robe ne snosi EmaGlam, već trošak pada na teret kupca.


 


NAPOMENA:


Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima reklamacije.